groepsaankoop spouwmuurisolatie

Bespaar Nu met Groepsaankoop Spouwmuurisolatie

Ben je op zoek naar goedkope spouwmuurisolatie om energie te besparen en duurzaam te wonen? Dan is een groepsaankoop spouwmuurisolatie iets voor jou. Met deze vorm van collectieve inkoop kun je besparen op energiekosten en profiteren van de expertise van een isolatie specialist. Spouwmuurisolatie is een milieuvriendelijke oplossing om je woning te isoleren en energie te besparen.

Spouwmuurisolatie is een eenvoudige en betaalbare manier om je energiekosten te verlagen. Door de lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuur te isoleren met hoogwaardig isolatiemateriaal, kun je jaarlijks honderden euro’s besparen op je energiefactuur. Daarnaast zorgt spouwmuurisolatie voor een aangenamer warmtecomfort binnen je woning.

Naast de besparing op energiekosten heeft spouwmuurisolatie nog andere voordelen. Zo kom je in aanmerking voor een isolatiepremie, die de kosten van de isolatiewerken kan verlagen. Daarnaast heeft spouwmuurisolatie een geluidsisolerend effect, waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluiden. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar. Voor meer informatie over spouwmuurisolatie bekijk de site van Isolatiewerken JK

Belangrijkste punten:

 • Spouwmuurisolatie is een betaalbare en eenvoudige oplossing voor energiebesparing.
 • Het opvullen van de lege ruimte tussen binnen- en buitenmuur zorgt voor een besparing op energiekosten.
 • Spouwmuurisolatie heeft nog andere voordelen, zoals een isolatiepremie en geluidsisolatie.
 • De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar.
 • Een groepsaankoop spouwmuurisolatie biedt collectieve inkoop en expertise van een isolatie specialist.

Wat is spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit 2 muren met daartussen een lege ruimte. Spouwmuurisolatie is het opvullen van deze ruimte met isolatiemateriaal om warmteverlies te voorkomen. Hierdoor blijft de warmte langer in de binnenmuren hangen en verbetert het warmtecomfort in de woning. Het isolatiemateriaal kan bestaan uit PUR schuim, EPS parels of glaswol, afhankelijk van verschillende factoren zoals de toestand van de gevels en de dikte van de spouw.

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om het warmteverlies van de woning te verminderen. Door de lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuren op te vullen, wordt voorkomen dat warmte ontsnapt naar buiten. Dit resulteert in een hoger warmtecomfort in de binnenmuren van de woning, waardoor het aangenamer wordt om binnen te verblijven, vooral tijdens koude wintermaanden.

Het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt voor spouwmuurisolatie kan verschillen, afhankelijk van de specifieke situatie en vereisten. PUR schuim, EPS parels en glaswol zijn enkele van de meest gebruikte isolatiematerialen. Ze hebben allemaal hun eigen isolatiewaarden en eigenschappen, die van invloed kunnen zijn op het isolatievermogen van de spouwmuur.

Het kiezen van het juiste isolatiemateriaal is essentieel om optimale resultaten te behalen bij spouwmuurisolatie. Een professionele isolatiespecialist kan een grondige inspectie uitvoeren om de beste keuze te bepalen op basis van de specifieke kenmerken van de woning en de spouwmuur. De specialist zal ook zorgen voor een correcte installatie van het isolatiemateriaal, zodat er geen koudebruggen of andere problemen ontstaan.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie biedt verschillende voordelen voor huiseigenaren:

 • Verlaagt het warmteverlies: Door de spouwmuur te isoleren, wordt de hoeveelheid warmte die verloren gaat door de buitenmuren aanzienlijk verminderd. Dit zorgt voor een efficiëntere verwarming, wat resulteert in een lagere energierekening.
 • Verbetert het warmtecomfort: Goede spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de warmte langer in de binnenmuren blijft hangen, waardoor de kamers comfortabeler en gelijkmatiger worden verwarmd.
 • Verhoogt de geluidsisolatie: Spouwmuurisolatie kan ook helpen om geluidsoverdracht van buiten naar binnen te verminderen, waardoor de rust en privacy in huis toenemen.
 • Milieuvriendelijk: Door het verminderen van het energieverbruik draagt spouwmuurisolatie bij aan een lagere CO2-uitstoot, wat gunstig is voor het milieu.

Het is belangrijk om te benadrukken dat spouwmuurisolatie kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en verbeterd comfort in huis. Het is echter raadzaam om een professionele isolatiespecialist te raadplegen om de juiste oplossing te vinden voor uw specifieke situatie. Zo kunt u ervoor zorgen dat de spouwmuurisolatie optimaal wordt uitgevoerd en de gewenste resultaten oplevert.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie biedt verschillende voordelen voor jouw woning. Ten eerste kom je in aanmerking voor een isolatiepremie als de werken worden uitgevoerd door een gecertificeerde aannemer. Dit financiële voordeel maakt de investering nog aantrekkelijker en kan bijdragen aan de besparing op de totale kosten.

Een ander voordeel van spouwmuurisolatie is de snelheid waarmee het wordt aangebracht. In tegenstelling tot andere isolatiemethoden zijn er geen afbraakwerken nodig. Het isolatiemateriaal wordt eenvoudig via kleine gaatjes in de buitenmuur ingeblazen, waardoor je woning snel en efficiënt geïsoleerd wordt.

Een geluidsisolerend effect is nog een positief aspect van spouwmuurisolatie. Door de isolatie wordt de doorgang van geluid van buiten naar binnen en vice versa verminderd, wat zorgt voor een rustigere en comfortabelere leefomgeving.

Het verbeterde warmtecomfort is een andere belangrijke reden om te kiezen voor spouwmuurisolatie. De isolatielaag zorgt ervoor dat de warmte beter wordt vastgehouden in huis, waardoor je minder afhankelijk bent van verwarmingsapparaten en een aangename temperatuur behoudt.

Daarnaast resulteert spouwmuurisolatie in aanzienlijke energiebesparingen. Gemiddeld kun je tot 25% op warmteverlies besparen, wat zich vertaalt naar lagere energiekosten. Een geïsoleerde spouwmuur zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en niet onnodig verloren gaat, waardoor je jaarlijks significant minder hoeft te betalen voor stookkosten.

geluidsisolerende spouwmuurisolatie

Al met al biedt spouwmuurisolatie isolatiepremies, snelheid, geluidsisolatie, een verbeterd warmtecomfort en besparingen op energiekosten. Het is een investering die zichzelf op de lange termijn terugverdient en bijdraagt aan een duurzamere en energiezuinigere woning.

Soorten spouwmuurisolatie materialen

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden voor spouwmuurisolatie, zoals PUR schuim, EPS parels, en glaswol. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen, beperkingen, isolatiewaarden en tarieven. Het isolatiebedrijf kan objectief advies geven en de beste oplossing voor de specifieke isolatienood bepalen. De keuze van het isolatiemateriaal hangt af van factoren zoals de toestand van de gevels, type gevelsteen en dikte van de spouw.

Voordelen van isolatiematerialen:

 • PUR schuim: Dit isolatiemateriaal heeft een hoge isolatiewaarde en vult alle naden en kieren in de spouw op. Het is vochtwerend, sterk hechtend en heeft een lange levensduur. Daarnaast is het geschikt voor smalle spouwbreedtes.
 • EPS parels: Deze kleine bolletjes isolatiemateriaal hebben een goede isolatiewaarde en zijn gemakkelijk in de spouw te blazen. Ze zijn vochtbestendig, licht van gewicht en niet schadelijk voor mens en milieu.
 • Glaswol: Dit isolatiemateriaal bestaat uit vezels van gerecycled glas en heeft goede thermische en akoestische isolerende eigenschappen. Het is brandveilig en vochtwerend.

Vergelijking van isolatiematerialen:

Isolatiemateriaal Isolatiewaarde Voordelen Beperkingen
PUR schuim Hoog Snelle installatie
Naadloze afsluiting
Relatief duurder
EPS parels Goed Makkelijk te blazen
Goede vochtbestendigheid
Minder geschikt voor smalle spouwen
Glaswol Goed Milieuvriendelijk
Brandveilig
Moet droog blijven
Gevoelig voor muizen

Kosten van spouwmuurisolatie

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de geveloppervlakte, spouwbreedte, bereikbaarheid en het gekozen isolatiemateriaal. Er bestaat geen vaste kostprijs, aangezien de isolatie altijd op maat wordt uitgevoerd. Een adviseur van het isolatiebedrijf komt langs voor een vrijblijvend bezoek en maakt op basis van de specifieke criteria een offerte op maat. Het is dus belangrijk om een gepersonaliseerde offerte aan te vragen om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten.

spouwmuurisolatie kosten

Het isoleren van de spouwmuur is een investering die zich op de lange termijn terugverdient. Hoewel de initiële kosten kunnen variëren, zorgt spouwmuurisolatie voor aanzienlijke energiebesparingen en verhoogt het de waarde van je woning. Het exacte bedrag van de kosten en de potentiële besparingen hangen af van de specifieke kenmerken van jouw woning.

Factor Invloed op de kosten
Geveloppervlakte Hoe groter de geveloppervlakte, hoe meer materiaal er nodig is en hoe hoger de kosten.
Spouwbreedte Een bredere spouw vereist meer isolatiemateriaal, wat de kosten kan verhogen.
Bereikbaarheid Als de spouw moeilijk bereikbaar is, kan dit extra arbeid en kosten met zich meebrengen.
Isolatiemateriaal De keuze van het isolatiemateriaal kan invloed hebben op de kosten. Sommige materialen zijn duurder dan andere.

Om een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen, is het aan te raden om een offerte op maat aan te vragen bij een ervaren isolatiebedrijf. Zo krijg je een duidelijk beeld van de totale investering en de te verwachten besparingen op je energiekosten. Door verschillende offertes te vergelijken, kun je ook de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.

Groepsaanbod spouwmuurisolatie

Verschillende gemeenten bieden een groepsaanbod spouwmuurisolatie aan in samenwerking met organisaties zoals Energiehuis BEA en energiecoöperatie Energent. Bij dit groepsaanbod kun je je inschrijven via een inschrijvingsformulier en krijg je een offerte volgens de afgesproken groepsprijs. Een partner-aannemer voert de werken uit en Energent controleert de kwaliteit ervan. Daarnaast kun je als de werken zijn uitgevoerd nog een vrijblijvend energie-advies krijgen en hulp bij het aanvragen van premies.

Inschrijven voor het groepsaanbod spouwmuurisolatie is eenvoudig. Vul het inschrijvingsformulier in op de website van de gemeente en geef aan dat je interesse hebt in de groepsaankoop. Je ontvangt dan een offerte op maat volgens de afgesproken groepsprijs. Een ervaren partner-aannemer zal de spouwmuurisolatie professioneel uitvoeren, terwijl Energent toezicht houdt op de kwaliteit van het werk. Dit geeft je gemoedsrust en verzekert je van een hoogwaardige isolatieoplossing.

Bij het groepsaanbod spouwmuurisolatie profiteer je van verschillende voordelen. Allereerst wordt de isolatie tegen een voordelige groepsprijs aangeboden, waardoor je kosten bespaart ten opzichte van een individuele isolatieopdracht. Daarnaast kun je altijd rekenen op professionele begeleiding en advies van erkende experts op het gebied van spouwmuurisolatie. Ook biedt het groepsaanbod de mogelijkheid om na de uitvoering van de werken een vrijblijvend energie-advies te krijgen. Dit advies helpt je om nog meer te besparen op je energiekosten en biedt inzicht in andere energiebesparende maatregelen die je kunt treffen.

Door deel te nemen aan het groepsaanbod spouwmuurisolatie profiteer je niet alleen van de voordelen van spouwmuurisolatie, maar ook van de collectieve kracht van een gemeenschap die samenwerkt om energiezuiniger te wonen. Het gezamenlijk isoleren van spouwmuren draagt bij aan duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot. Bovendien kun je als bewoner van een gemeente die een groepsaanbod biedt trots zijn op de positieve impact die je hebt op het milieu.

Als je interesse hebt in spouwmuurisolatie en wilt profiteren van het groepsaanbod, schrijf je dan vandaag nog in via het inschrijvingsformulier. Bespaar op je energiekosten, verhoog je comfort in huis en draag bij aan een duurzame toekomst voor jouw gemeente en het milieu.

Terugverdientijd en premies

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de isolatiepremies en de prijs van het isolatiebedrijf. Gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 5 jaar. Dit betekent dat je binnen deze periode de initiële investering terugverdient door de besparing op je energiekosten.

Naast de terugverdientijd zijn er ook verschillende premies beschikbaar voor het isoleren van je spouwmuur. Een bekende premie is de Mijn VerbouwPremie, die minstens €5/m² bedraagt. Het exacte bedrag kan echter oplopen tot 50% van de factuur, afhankelijk van je inkomenscategorie. Dit betekent dat je een aanzienlijk deel van de kosten kunt terugkrijgen.

Om in aanmerking te komen voor premies moeten er bepaalde voorwaarden worden voldaan. Zo moet de isolatiedikte bijvoorbeeld minimaal 5 cm zijn. Het is belangrijk om vooraf goed te informeren naar de specifieke voorwaarden en de hoogte van de premies in jouw situatie.

Deze premies maken spouwmuurisolatie niet alleen een duurzame investering, maar ook een financieel aantrekkelijke keuze. Je investeert in energiebesparing en verhoogd comfort, terwijl je tegelijkertijd profiteert van financiële ondersteuning.

In de onderstaande tabel zie je een overzicht van de terugverdientijd en de premies voor spouwmuurisolatie:

Premie Bedrag
Mijn VerbouwPremie Minstens €5/m²
Andere premies Afhankelijk van de inkomenscategorie

Let op: de exacte bedragen en voorwaarden kunnen variëren. Het is daarom raadzaam om bij de betreffende instanties na te gaan welke premies op jouw situatie van toepassing zijn.

Hoe deel te nemen aan de groepsaankoop

Als je wilt deelnemen aan de groepsaankoop spouwmuurisolatie, kun je je eenvoudig inschrijven op onze website. Binnen 24 uur ontvang je een kortingscode via sms. Deze kortingscode kun je doorgeven aan een erkende leverancier. Deze leverancier zal vervolgens contact met je opnemen om de details te bespreken.

Het mooie van dit programma is dat de inschrijving volledig vrijblijvend is. Je bent niet verplicht om in te gaan op het voorstel van de leverancier. Het is aan jou om te beslissen of je gebruik wilt maken van de aangeboden diensten.

Wij werken alleen samen met erkende leveranciers die het Construction Quality label en het ATG-certificaat hebben behaald voor de na-isolatie van spouwmuren. Hierdoor ben je verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid bij het uitvoeren van de isolatiewerken.

Vergelijkbare berichten